Dynia w roli głównej - warsztaty dla kandydatów do WSIiZ
Jesień to sezon dyni. Już 22 listopada 2019 r. (piątek), w godz. 10.00 – 12.00 Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zaprasza serdecznie studentów, wykładowców i kandydatów na studia na warsztaty kulinarno - edukacyjne pt.: „Dynia w roli głównej".
Pod noże weźmiemy dynie - wyciągniemy garnki i rozpoczniemy wielkie dyniowe gotowanie.
W czasie spotkania poznamy historię i pochodzenie dyni oraz jej właściwości zdrowotne. O dyniach opowie Ludvico - student na kierunku Dietetyka w WSIiZ, który studiuje w ramach programu Erasmus+. Odkryjemy bogactwo odmian dyń i przygotujemy z nich smaczne potrawy. Wspólnie przygotujemy sałatkę z pieczonej dyni, zupę krem z dyni, muffiny dyniowe.
Które danie okaże się najsmaczniejsze podczas wspólnej degustacji? Będziemy oceniać nie tylko walory smakowe, ale również kreatywność podania przygotowanych potraw. Przekonajcie się o tym sami już 22 listopada.
Podobne artykuły
-
Małopolska Noc Naukowców 2024 na UJ - 27. września 2024 r.
27 września 2024 r. Uniwersytet Jagielloński po raz kolejny otwiera swoje drzwi, by pokazać, jak fascynujący jest świat nauki. Niezwykłe pokazy, inter...
-
Festiwal Nauki i Sztuki na UJ - 16 - 18 maja 2024 r.
Uniwersytet Jagielloński po raz kolejny włącza się w organizację Festiwalu Nauki i Sztuki w Krakowie. 20. edycja wydarzenia, koordynowana przez UJ Col...
-
Święto Uniwersytetu Jagiellońskiego
12 maja 2024 r. przypada 660. rocznica założenia przez króla Kazimierza Wielkiego najstarszej polskiej uczelni – Uniwersytetu Jagiellońsk...