Dietetyka w dwóch specjalnościach w WSIiZ w Warszawie!
Podobno najważniejsze jest, aby robić to, co się lubi. Jeśli zatem interesuje Cię zdrowy styl życia i chcesz być bardziej świadomy w zakresie żywienia – to Dietetyka jest kierunkiem skierowanym właśnie do Ciebie! Nauka o żywieniu człowieka rozwija się bardzo dynamicznie. Społeczeństwo musi bardziej niż kiedykolwiek nadążać za zmianami i uczyć się, jak radzić sobie z szeregiem chorób dietozależnych, które coraz częściej dotykają ludzi. Dlatego głównym celem realizacji kształcenia na kierunku dietetyka jest wykształcenie specjalistów przygotowanych do pracy w obszarach zainteresowania współczesnej dietetyki zgodnie z zapotrzebowaniem rynku pracy i wymogami pracodawców.
Studiując Dietetykę w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie będziesz posiadać wiedzę i umiejętności do: planowania racjonalnego żywienia dla różnych grup ludności; planowania i przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet zgodnie z obowiązującą klasyfikacją; oceny stanu odżywiania, sposobu żywienia i rozpoznawania niedożywienia; kontrolowania jakości produktów żywieniowych i warunków ich przechowywania oraz produkcji potraw zgodnie z zasadami systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli; organizowania żywienia indywidualnego, zbiorowego i leczniczego dostosowanego do wieku i stanu zdrowia pacjentów oraz prowadzenia edukacji żywieniowej.
Decydując się na jedną z dwóch specjalności – dietetykę kliniczną lub dietetykę stosowaną – jako absolwent posiadasz kwalifikacje do podjęcia pracy w publicznych i niepublicznych zakładach opieki zdrowotnej, zakładach żywienia zbiorowego i zakładach dostarczających pożywienie do szpitali i innych placówek żywienia zbiorowego, organizacjach konsumenckich, placówkach opiekuńczo – leczniczych, ośrodkach sportowych oraz w szkolnictwie – po ukończeniu specjalności nauczycielskiej. Studia na kierunku Dietetyka umożliwiają również uruchomienie własnej działalności gospodarczej w zakresie poradnictwa żywieniowego. Wszystko wskazuje na to, że dietetyk to zawód przyszłości, dietetyka z kolei jest kierunkiem otwierającym spektrum możliwości zawodowych. Wybierz studia, które dadzą Ci satysfakcję!
Podobne artykuły
-
Rozpoczęła się rekrutacja na rok 2025/2026 w MWSLiT we Wrocławiu
Międzynarodowa Wyższa Szkoła Logistyki i Transportu we Wrocławiu ogłasza rekrutację na rok akademicki 2025/2026. Uczelnia oferuje następujące kierunki...
-
Odkryj swoją przyszłość na Uniwersytecie Jagiellońskim! Ruszyła rekrutacja 2025! #InspirUJ
Marzysz o studiowaniu w miejscu, które łączy wielowiekową tradycję z najnowocześniejszą technologią? Chcesz rozwijać swoje pasje, zdobywać wied...
-
Letnia rekrutacja w MWSLiT rozpoczęta!
Rozpoczęła się letnia rekrutacja na studia w Międzynarodowej Wyższej Szkole Logistyki i Transportu we Wrocławiu. Studia rozpoczynające się od marca są...
-
Nowy kierunek studiów w WSIiZ- Chemia II stopnia
Ostatnie lata to prawdziwy rozkwit przemysłu chemicznego, który przynosi nowe szanse rozwoju na całym świecie, ale jednocześnie stawia przed...