KierunkiStudiów.pl

Menu

  • Start
  • Artykuły
  • Dynia w roli głównej - warsztaty dla kandydatów do WSIiZ

15.11.2019, 12:47

Dynia w roli głównej - warsztaty dla kandydatów do WSIiZ

Jesień to sezon dyni. Już 22 listopada 2019 r. (piątek), w godz. 10.00 – 12.00 Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zaprasza serdecznie studentów, wykładowców i kandydatów na studia na warsztaty kulinarno - edukacyjne pt.: „Dynia w roli głównej".

Pod noże weźmiemy dynie - wyciągniemy garnki i rozpoczniemy wielkie dyniowe gotowanie.

W czasie spotkania poznamy historię i pochodzenie dyni oraz jej właściwości zdrowotne. O dyniach opowie Ludvico - student na kierunku Dietetyka w WSIiZ, który studiuje w ramach programu Erasmus+. Odkryjemy bogactwo odmian dyń i przygotujemy z nich smaczne potrawy. Wspólnie przygotujemy sałatkę z pieczonej dyni, zupę krem z dyni, muffiny dyniowe.

Które danie okaże się najsmaczniejsze podczas wspólnej degustacji? Będziemy oceniać nie tylko walory smakowe, ale również kreatywność podania przygotowanych potraw. Przekonajcie się o tym sami już 22 listopada.

 

Podobne artykuły

  1. Na uczelniach /

    Uroczystość wręczenia odznaczeń państwowych na Politechnice Częstochowskiej

    W ramach obchodów jubileuszu 70-lecia  działalności naukowej i dydaktycznej Politechniki Częstochowskiej, 20 listopada 2019 r. o godz. 10...

  2. Na uczelniach /

    Uroczystość wręczenia odznaczeń państwowych na Politechnice Częstochowskiej

    W ramach obchodów jubileuszu 70-lecia  działalności naukowej i dydaktycznej Politechniki Częstochowskiej, 20 listopada 2019 r. o godz. 10...

Katalog kierunków